Україна могла атакувати завод дронів у Татарстані переробленим літаком Cessna — ЗМІ

Україна могла атакувати завод дронів у Татарстані переробленим літаком Cessna — ЗМІ

Україна могла використати перероблений літак для атаки на завод із виробництва "шахедів" у Татарстані

За даними американського видання Forbes, українські інженери могли використати перероблений легкий літак типу Cessna для атаки на завод, що виробляє безпілотники "шахеди" в Російському Татарстані. Згідно з зазначеннями видання, росіяни зафіксували сцену, як літальний апарат, схожий на легкий літак, атакує промислове містечко економічної зони "Алабуга", де проживають робітники, що збирають безпілотники Shahed, розроблені в Ірані.

Forbes зазначає, що українські інженери розробили не менше 16 різних типів ударних безпілотних літальних апаратів великої дальності з супутниковим керуванням і GPS-наведенням. В цей раз, за припущеннями журналістів, вони перетворили легкий літак Cessna на безпілотник.

У 2019 році ВПС США співпрацювали з компанією DZYNE Technologies зі штату Вірджинія, щоб перетворити Cessna 206 на дрон. За словами Forbes, класична Cessna 172 може пройти до 1 126 кілометрів з вантажем у пів тонни.

Окрім того, що безпілотник на базі легкого літака є дешевим, простим і надійним, він також має перевагу непомітності. 

Атака безпілотних літальних апаратів на завод в Татарстані

2 квітня влада республіки Татарстан повідомила про атаку безпілотних літальних апаратів на підприємства у містах Єлабуга та Нижньокамськ. За даними, серйозних руйнувань немає, проте є постраждалі.

За словами джерела у розвідці, українські дрони атакували завод у Татарстані, де росіяни збирають іранські безпілотники "шахеди" і позначають їх як "Герань-2". За атакою стоїть Головне управління розвідки Міноборони України, стверджує джерело.

Джерело: Громадське

Читайте також: