Україна спростила отримання документів для своїх громадян у 20 країнах

Україна спростила отримання документів у 20 країнах
Україна спростила отримання документів у 20 країнах

МЗС розширило доступ до державних послуг для українців за кордоном

Міністерство закордонних справ України оголосило про значне розширення доступу до державних послуг для українців за кордоном.

Згідно з офіційним повідомленням МЗС, 24 дипломатичні установи у 20 країнах світу отримали доступ до Державного реєстру актів цивільного стану.

Це нововведення охоплює широку географію: від Великобританії до Об'єднаних Арабських Еміратів, Швеції до Марокко. Тепер українці, які мешкають або тимчасово перебувають у цих країнах, зможуть отримати важливі документи, не повертаючись на батьківщину.

Серед установ, що отримали доступ до реєстру, - посольства України в таких країнах, як Австрія, Бельгія, Іспанія, Нідерланди, Франція, а також консульства в Единбурзі, Дубаї та Брно. Усього доступ до реєстру тепер мають 48 установ у 31 країні світу, охоплюючи Європу, Північну Америку, Азію, Океанію, Африку та Близький Схід.

Завдяки цьому нововведенню, українські громадяни зможуть отримати виписки про народження, смерть, зміну імені, укладення та розірвання шлюбу безпосередньо у дипломатичних представництвах України за кордоном. Це значно спрощує процес отримання важливих документів для українців, які мешкають за кордоном, заощаджуючи їх час та ресурси.

Раніше ми розповідали, як отримати консульські послуги військовозобов'язаним чоловікам за кордоном.

Читайте також