Україна вивела з ремонту енергоблок однієї з АЕС, але графіки знеструмлення тривають

Україна вивела з ремонту енергоблок однієї з АЕС, але графіки знеструмлення тривають

Атомні електростанції України поступово відновлюють роботу

У неділю, 27 травня, після ремонту до енергосистеми було під'єднано енергоблок однієї з атомних електростанцій України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Відремонтований енергоблок постійно набирає потужність. За словами міністерства, це необхідне для безперебійної роботи протягом опалювального сезону. Крім того, готуються до виходу в ремонт ще кілька атомних блоків.

Атомні електростанції – єдині об'єкти генерації, які Росія поки що не наважується руйнувати ракетами й дронами. Найбільша АЕС в Україні – Запорізька – з 2022 року перебуває на тимчасово окупованій території й не виробляє електроенергію.

За даними Міненерго, у неділю українські споживачі повністю задовольняли свої потреби за рахунок власної генерації та комерційного імпорту, а також надлишками енергії з Польщі. Проте, в понеділок можуть бути знеструмлення.

З метою зменшення тривалості знеструмлень, усі регіони України зазнають обмеження електропостачання для побутових та промислових споживачів. Відповідальне споживання електроенергії допоможе значно зменшити обмеження. Також, енергетики намагаються провести ремонтні роботи якнайшвидше, щоб відновити пошкоджену російськими атаками енергетичну інфраструктуру.

Обмеження електропостачання можуть тривати до кінця дня, тому споживачам рекомендується максимально заощаджувати електроенергію.

Читайте також: