Українцям пояснили, як працюватиме рекрутинг у "Резерв+"

Процес рекрутингу в програмі 'Резерв+'
Процес рекрутингу в програмі 'Резерв+'

Міністерство оборони України представило новий етап у розвитку системи мобілізації через додаток "Резерв+". Однією з ключових новинок стане можливість вибору вакансій у військових підрозділах для громадян.

За словами заступника міністра оборони із цифрового розвитку Катерини Чорногоренко, ця функція дозволить кожному зацікавленому знаходити місце служби, яке відповідає його навичкам і здібностям. Користувачі зможуть обрати вакансію в конкретній бригаді і зв'язатися безпосередньо з командиром для детального обговорення.

"Цей новий етап є великим проривом у розвитку мобілізації. Людина, розуміючи свої навички і знаючи, де вона буде найефективнішою, матиме можливість обрати собі вакансію у бригаді та зв'язатися з командиром. Це дозволить швидко мобілізуватися або укласти контракт", - пояснила Чорногоренко.

Окрема увага приділяється оптимізації процесу для добровольців. Заступник міністра підкреслила важливість цього аспекту.

"Не повинно бути ситуацій, коли людина добровільно бажає мобілізуватися, але примушена чекати в чергах. Доброволець повинен пройти всі етапи, як у аеропорту: реєстрація, відправлення", - зазначила вона.

Нагадаємо, що у червні в Україні запрацювали нові правила рекрутингу у ЗСУ.

Читайте також