Українцям роз'яснили, чому світло відключають несправедливо та не за графіками

Українцям роз'яснили, чому світло відключають несправедливо та не за графіками

Вимикання електроенергії: пояснення глави компанії YASNO

Голова енергокомпанії YASNO Сергій Коваленко роз'яснив, як відбувається вимикання електроенергії згідно з опублікованими компанією графіками. Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на публікацію на Фейсбук-сторінці глави YASNO.

"У графіках є три зони: темно-сіра, електроенергії точно немає, коли діють графіки. Світло-сіра, коли постачання є лише тоді, коли обсягів вистачає. Біла – коли світло гарантовано є. Щоб утриматись у вчорашніх лімітах, колегам потрібно було відключати і у світло-сірих зонах графіка також", - зазначив він.

Коваленко додав, що деяким українцям такі графіки можуть здатися несправедливими, але треба ставитися з розумінням та почекати, коли енергетики знайдуть "збалансований вихід із ситуації".

Він також нагадав, що 17 травня з 19.00 також очікуються стабілізаційні відключення електроенергії. При цьому обмеження становлять лише третину від звичних обсягів споживання.

"А ще сьогодні у нас "антирекорд" – ми використовуємо максимальну можливість імпорту, 1,7 МВт-година. Це означає, що наших з вами зусиль щодо економії мало", - наголосив глава YASNO.

Коваленко також підказав, що переглянути графіки відключень можна на кількох ресурсах:

  • Сайт yasno.com.ua
  • Додаток bit.ly/yasno-app
  • Чат-боти у Вайбері та Телеграм

Глава енергокомпанії зазначив, що у графіках вказується тип відключення. Якщо вказано, що відключень немає, але світла також немає, то йдеться про локальну аварію.

Раніше в Укренерго сказали, коли скасують графіки відключення електроенергії.

Читайте також: