Українцям розповіли, які дані призовників потраплять до електронного реєстру: список

Розповідь про дані призовників
Розповідь про дані призовників

Проект закону передбачає впровадження електронного Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів в Україні.

Цей реєстр міститиме персональні дані громадян, зокрема номери телефонів та адреси електронної пошти. Це спростить процес отримання необхідних відомостей органами, відповідальними за мобілізацію та призов.

Проект закону передбачає, що інформацію для реєстру вноситимуть з різних міністерств. У записці до проекту вказано, що до реєстру вноситимуть такі дані призовників, військовозобов'язаних та резервістів:

  • персональні дані;
  • службові дані;
  • дані про необхідність комплектування особовим складом ЗСУ та інших військових формувань;

Крім того, персональні дані будуть містити номери телефонів, адреси електронної пошти, відомості про проходження освітніх курсів та курсів підвищення кваліфікації, а також інші відомості.

Дані для службових даних будуть включати відомості про військовий обов'язок та проходження військової служби, військово-облікові ознаки, результати медичного огляду та інші відомості.

Актуальні дані з цього реєстру будуть збиратися з різних відомств, таких як Міністерство фінансів, Міністерство внутрішніх справ та інші.

Раніше було повідомлено, що переселенці без військового квитка будуть мати деякі обмеження, однак ця інформація була спростована юристами.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 66 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку