Українцям у Польщі підказали, як підключити Play: що входить до пакету

Українцям у Польщі розповіли, які послуги пропонує мобільний оператор Play.

Як передає "Хвиля", про це пише ukrainianinpoland.pl.

Так, українцям, які мешкають у Польщі, радять мати місцевий номер мобільного телефону. Однією з мереж, що подбала про спеціальну пропозицію для українців, є Play.

Купивши місцеву карту можна:

  • скористатися місцевими тарифами – національні дзвінки (Польщею) тоді будуть дешевими.
  • Деякі установи можуть вимагати номер телефону у Польщі. Іноді це необхідно для підтвердження особи або отримання повідомлень.

Основні оператори мобільного зв'язку в Польщі мають пропозиції, спеціально пристосовані до потреб і очікувань українців. При покупці стартового пакету Play прямо зараз українці отримуватимуть 200 ГБ для початку, а якщо користуватиметеся програмою Play24, то додатково отримаєте цілих 300 ГБ інтернету для використання.

Мобільні оператори, "Київстар", Vodafone та Lifecell, національний роумінг

"Однак безкоштовні гігабайти - далеко не все, що може запропонувати вам цей оператор. Щоб знайти найкращу пропозицію для вас, перейдіть на https://www.play.pl/ua/oferta/play-karta/ukraina і виберіть опцію, яка вас найбільше цікавить. Ви можете вибрати з наступних пропозицій", - пише видання.

Крім того, українці отримають:

  • безлімітні пакети дзвінків та SMS на всі національні мережі Польщі та номери фіксованого зв'язку (це не стосується екстрених викликів та деяких кол-центрів).
  • Дешевші пакети дзвінків або хвилин до вибраних країн Азії.
  • Пакети даних.
  • Додаткові послуги.

При цьому обравши одну з перерахованих опцій, ви побачите докладні пропозиції з їх щомісячною вартістю.

Активувати кожен із пакетів та спеціальні налаштування в мережі Play можна двома способами: у програмі Play24 або за допомогою спеціальних кодів Play.

Щоб вільно користуватися номером телефону Play та активувати вибрані пакети, необхідно мати достатній запас коштів на рахунку.

Поповнити рахунок Play можна кількома способами:

  • Придбавши картку поповнення рахунку в магазині або салоні мережі Play та дотримуючись інструкцій, які будуть на ній вказані.
  • Використовуючи онлайн банкінг або функції обраних банкоматів.
  • За допомогою офіційного веб-сайту мережі Play: https://doladowania.play.pl/.

Придбати SIM-карту Play можна, відвідавши салон мобільної мережі Play, який є майже в кожному великому торговому центрі, а також в інших місцях. Крім того, можна придбати картку в одному з численних магазинів та салонів-партнерів або через Інтернет.

Увагу українців також звернули на те, що відповідно до правил ЄС, кожна SIM-картка має бути зареєстрована – якщо ви цього не зробите, ваша SIM-картка не працюватиме. Для реєстрації SIM-картки вам знадобиться посвідчення особи – найкраще паспорт. Зареєструвати картку можна у салоні вашого оператора, а також у салонах деяких партнерів. Якщо ви вже маєте номер PESEL, ви можете використовувати його для активації SIM-картки. Якщо ви ще не отримали номер PESEL, ви можете активувати SIM-картку, ввівши номер свого паспорта або номер картки резидента.

За цією адресою ви знайдете офіційну інформаційну брошуру про телекомунікаційні послуги для українців, підготовлену Польським бюро електронних комунікацій: https://cik.uke.gov.pl/gfx/cik/userfiles/_public/ukraina_poradniki/uslugi_telekomunikacyjne

Нагадаємо, Київстар представив новий тариф із Київстар ТБ, безлімітними дзвінками та трафіком.