Зеленський відреагував на замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо

Зеленський відреагував на замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо

Зеленський засуджує замах на життя прем'єр-міністра Словаччини

Президент України Володимир Зеленський рішуче засудив замах на життя прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який стався раніше сьогодні.

У своєму повідомленні на платформі Twitter (X) президент назвав напад жахливим і наголосив на тому, що Україна рішуче виступає проти будь-яких актів насильства проти глави уряду сусідньої держави-партнера.

Зеленський закликав докласти всіх зусиль для того, щоб насильство не стало нормою в жодній країні, в жодній формі та в жодній сфері. Він також висловив щирі сподівання на швидке одужання Роберта Фіцо та солідарність з народом Словаччини.

Замах на життя прем'єр-міністра Словаччини

Нагадаємо, що сьогодні, 15 травня, після виїзного засідання уряду, на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо було скоєно замах. За словами свідків, невідомий чоловік здійснив кілька пострілів у момент, коли прем'єр підійшов до людей, які вітали його. Після цього Фіцо впав на землю і був терміново доставлений до лікарні.

За даними ЗМІ, стрілком виявився 71-річний чоловік із міста Левіце на заході країни. Офіційний акаунт прем'єр-міністра Словаччини повідомив, що наразі Роберт Фіцо перебуває в "небезпечному для життя" стані.

Читайте також: