Українці почали масово скуповувати нерухомість у Польщі

Українці придбали половину з усіх іноземних квартир в Польщі

Співвідношення ситуації на ринку нерухомості в Польщі змінилось у 2023 році. Українці стали основними покупцями, обійшовши всіх інших іноземців. За минулий рік вони придбали 7,7 тисяч квартир з 14 тисяч, куплених усіма іноземцями. Це на 10% більше порівняно з 2022 роком.

Про це пише ukrayina.pl.

Українські громадяни частіше купують невеликі квартири з площею близько 54 кв. м, що дещо менше за середній показник для іноземців - 58 квадратних метрів.

Найпопулярнішими містами для придбання нерухомості стали Варшава (2,9 тисяч квартир), Краків, Лодзь, Познань, Гданськ і Щецин.

жилье в Польше

Головними причинами такого попиту на польський ринок нерухомості є те, що українці шукають притулок від триваючої війни, яка вже триває третій рік в Україні, а також вони розглядають придбання нерухомості як інвестицію. Крім цього, житло в Польщі є доступнішим, ніж у багатьох інших країнах Європи, тому воно пользується популярністю.

Також у Польщі діють доступні кредити на придбання житла. Крім того, незабаром українцям буде доступна нова житлова програма, яка замінить "Безпечний кредит під 2%".