Українець Дмитро Скапінцев дебютував у складі «Нью-Йорк Нікс» у НБА

Український баскетболіст Дмитро Скапінцев дебютував у Національній баскетбольній асоціації (НБА) в складі команди "Нью-Йорк Нікс". Про це повідомляє "СуспільнеСпорт".

Скапінцев підписав двосторонній контракт з "Нікс", після того, як став переможцем внутрішньосезонного турніру G-ліги у складі команди "Вестчестер Нікс". Увечері він зіграв свій перший матч у НБА проти команди "Мілуокі Бакс".

Дебют Скапінцева відбувся в матчі регулярного чемпіонату НБА проти "Мілвокі Бакс". Він вийшов на майданчик на останню хвилину ігрового часу.

На 1:03 до кінця гри тренерський штаб "Нікс" вирішив замінити Скапінцева. На той момент "Мілвокі" вже мав велику перевагу в рахунку 127:110, що практично гарантувало їм перемогу в матчі.

За 8.1 секунди Дмитро виконав свій перший кидок у НБА. З фарби під кошиком "Мілвокі" українець сподівався забити два очки - м'яч відскочив від кільця у руки гравців "Бакс".

Скапінцев не зміг відзначитися іншими результативними діями. Він зможе вийти на майданчик в понеділок, 25 грудня, коли "Нікс" знову зустрінуться з "Мілвокі".

Дмитро Скапінцев став дев'ятим українцем, який грав у НБА. Раніше в лізі виступали Олександр Волков, Віталій Потапенко, Станіслав Медведенко, Кирило Фесенко, Олексій Печеров, В'ячеслав Кравцов. Наразі також виступають Олексій Лень і Святослав Михайлюк.

Крім Скапінцева, Україна також представлена в НБА захисником Святославом Михайлюком, який виступає за команду "Бостон", та центровим Олексієм Ленем, який грає за "Сакраменто".

Раніше було повідомлено, що жіноча збірна України почала відбір до чемпіонату Європи-2025 з розгромною поразкою, поступившись збірній Сербії з рахунком 40:82.