Головний символ Олімпіади прибув до Франції на вітрильному судні (фото)

Вогонь Олімпійських ігор прибув до Марселя на борту вітрильника Belem з Греції. Президент Франції Еммануель Макрон був присутній на церемонії прибуття. За його словами, вогонь пройде через 400 міст до церемонії відкриття, що є результатом багатьох років підготовки. В цей момент, Макрон закликав громадян країни відчути єднання і гордість.

Церемонію відвідало понад 150 тисяч осіб, а вітрильник був супроводжуваний понад тисячею човнів. Після дванадцяти днів плавання на Belem, вогонь прибув до Марселя, де його першим торкнувся спортсмен Флоран Маноду. Після цього, вогонь передали паралімпійському чемпіону Нантеніну Кейті та марсельському реперу Жулю, який запалив олімпійський котел.

Передача вогню з Марселя до Парижа

Церемонія передачі олімпійського вогню від Греції до Франції відбулася на стадіоні Панатінаїкос у Греції. Вогонь грецького комітету передали голові французького оргкомітету Ігор Тоні Естанге.

Меню для учасників Олімпійських ігор 2024

Організатори Олімпійських ігор 2024 року оприлюднили меню для учасників змагань. У ресторані в Сен-Сен-Демі, який розташований на території Олімпійського та Паралімпійського сіл у Парижі, французькі кухарі пропонуватимуть різноманітні страви, включаючи свинячий фарш з тайським базиліком, цвітну капусту та смажену картоплю з куркумою, а також баранину із соком, розбавленим м'ятою.