Українська розвідка викрила план Росії щодо зриву Саміту миру у Швейцарії, - Зеленський

Українська розвідка заявила про плани Росії вплинути на Глобальний саміт миру

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська розвідка має інформацію про наміри Росії перешкодити проведенню Глобального саміту миру у Швейцарії, запланованого на середину червня. Про це він заявив під час зустрічі з українськими та іноземними дипломатами.

За словами Зеленського, Росія має не тільки намір зірвати Саміт миру, але і розробила конкретний план, який спрямований на зменшення участі країн у заході та затягування процесу мироустановлення. Президент закликав всі сторони об'єднатися для протидії цим намірам та досягнення справедливості і миру.

Зеленський наголосив на необхідності притягнення Росії до відповідальності та підкреслив, що саміт у Швейцарії є реальним шансом відновити дієвість міжнародного права.

Конференція високого рівня щодо врегулювання війни в Україні відбудеться 15-16 червня, але Росія не бере участь у переговорах. Проте, за словами Зеленського, деталі мирного плану, розроблені під час саміту, будуть передані представникам РФ деякими учасниками заходу.

Нагадаємо, Пентагон оприлюднив "мільярдний" пакет допомоги: Україна отримає ракети ППО, РСЗВ, бронетехніку і не лише.