Українські біженці у Ірландії отримають нову безкоштовну можливість

Українці в Ірландії отримають підтримку

Громадська організація "Українська дія в Ірландії" організовує безплатні групи психологічної та соціальної підтримки для українців, що перебувають в країні. Головна мета цих груп - надати можливість українцям поділитися своїми думками та почуттями, отримати корисну інформацію та побудувати нові зв'язки з іншими українцями. Групи проводяться онлайн під керівництвом українських психологів і тривають 90 хвилин.

Окрім цього, створена окрема група для волонтерів займається питаннями емоційного вигорання, самопідтримки та кордонів. Ця група організована благодійною організацією "Aware", що підтримує ментальне здоров'я.

Також у звіті організації Fáilte Ireland, відповідальної за прийом туристів, зазначено, що багато готельних місць використовуються як тимчасове житло для українських біженців та претендентів на міжнародний захист. Це може призвести до значних збитків в туристичному секторі. Наприклад, в трьох графствах Клер, Мід та Майо більше 20% готельних місць вже зайняті біженцями, а в Клер ця цифра досягає 33%.

Таким чином, організація "Українська дія в Ірландії" та благодійна організація "Aware" надають необхідну підтримку українцям в Ірландії як у психологічній, так і у соціальній сферах.