Українські війська тримають фронт під атаками окупантів

Упродовж останньої доби на лінії фронту відбулися 57 бойових зіткнень, згідно з даними Генштабу.

Ворожі сили провели п'ять ракетних і 75 авіаційних ударів, а також здійснили 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Понад 100 населених пунктів опинилися під артилерійським вогнем.

За минулу добу авіація Сил оборони здійснила дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також три удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Ракетні війська також завдали ударів по п'яти радіолокаційних станціях, двом складам боєприпасів, району зосередження військ і трьом зенітно-ракетних комплексам.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" ситуація залишається стабільною, тоді як противник продовжує проводити активну диверсійну діяльність на Сіверському та Слобожанському напрямках. Він також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

На Куп'янському напрямку російські окупанти безуспішно атакували населені пункти Синьківка, Іванівка (Харківська область) та Стельмахівка (Луганська область), а також вели безуспішні штурмові дії на Південному Донецької області. Захисники відбили 10 атак противника і продовжують проводити штурмові дії надалі на південь від Бахмута (Донецька область).

У Авдіївському районі безперервно тривають спроби оточити Авдіївку з боку ворожих сил, які підтримуються авіацією. Українська армія стійко тримає оборону та завдає значних втрат ворогу. На Сєверному та Первомайському напрямках також були зареєстровані безуспішні наступальні дії противника, де наші сили відбили сім атак.

Ворог також безуспішно намагався відновити своє положення в районі Хромового, Кліщіївки та Андріївки, а також надалі проводить штурмові дії в Донецькій області. Сили оборони України продовжують наступальну операцію та закріплюються на досягнутих рубежах.

На інших напрямках ворожий противник також вів безуспішні штурмові дії, або не вів наступальних операцій взагалі.

За інформацією начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, російські загарбники перегруповують свої війська і готуються до атак на Авдіївський коксохімічний завод, розташований на північ від міста. Також за даними Інституту вивчення війни, окупанти зосередили там частину своїх сил та наміри атакувати завод.