Українським баскетболістам загрожує дискваліфікація за відмову грати за збірну

Українські баскетболісти будуть дискваліфіковані за відмову грати за збірну

Українським баскетболістам загрожує дискваліфікація на строк до двох років, якщо вони відмовляються грати за збірну без поважної причини. Таке рішення було прийняте Виконкомом Федерації баскетболу України.

«У разі систематичного (2 та більше разів) невиправданого неприбуття гравця на виклик ФБУ для проходження медичного обстеження та/або участі в тренувальних й інших заходах з підготовки до змагань та/або в міжнародних офіційних змаганнях у складі збірно команди України, окрім зазначених в цій частині санкцій, до гравця може бути застосована санкція у вигляді дискваліфікації (заборони здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з баскетболом, зокрема адміністративну, спортивну та ін.) терміном від 1 до 2 років», – зазначено у заяві ФБУ.

Наразі кілька українських баскетболістів виступають за кордоном, а також грають у НБА. Крім того, клуб «Прометей», один із найкращих в Україні, грає у Латвійсько-естонській лізі після російської агресії.

Україна здобула нагороди на Зимових Юнацьких Олімпійських іграх

Четвертого дня Зимових Юнацьких Олімпійських ігор-2024, які проходять в південнокорейському Канвоні, Україна виборола дві нагороди. Найпершу нагороду принесла країні Поліна Пуцко, яка посіла третє місце в біатлонному спринті серед дівчат з одним промахом.

Даяна Ястремська досягла півфіналу Australian Open-2024

Українська тенісистка Даяна Ястремська стала першою представницею України, яка дійшла до півфіналу Australian Open-2024. Вона перемогла Лінду Носкову з Чехії. Зазначається, що Ястремська є другою тенісисткою у відкритій ері, яка досягла півфіналу австралійського мейджора з кваліфікації.