«Укрзалізниця» повідомила, скільки евакуаційних рейсів здійснила за рік

Протягом 2023 року "Укрзалізниця" здійснила більше тисячі евакуаційних рейсів, перевезши понад 60 тисяч осіб. Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

Зазначається, що протягом цього року здійснено 1100 евакуаційних рейсів з регіонів Херсонщина, Донеччина, Запоріжжя та Сумщина. Було евакуйовано понад 61 тисячу пасажирів, серед яких було майже 15 тисяч дітей та людей з інвалідністю.

Крім цього, "Укрзалізниця" перевезла майже 4500 поранених цивільних та осіб з важкими захворюваннями, які потребували спеціальних умов перевезення.

У всіх працівників залізниці наприкінці цього року є одне головне бажання: щоб наприкінці наступного року в графі "евакуйовані пасажири" ми могли проставити цифру 0. І видалити цю позицію з аналітики на 2025 рік - за відсутністю потреби в ній. - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, під час останньої атаки на Херсон, окупанти зачепили залізничний вокзал міста. В "Укрзалізниці" повідомили, що в результаті удару пошкоджено вокзал та рухомий склад компанії. Відомо про кількох поранених працівників.

Як вже зазначалося, "Укрзалізниця" планує запустити ряд маршрутів до гір України на різдвяно-новорічні свята.

До речі, проект "Потяг до Перемоги" від "Укрзалізниці", який розписали українські художники, отримав нагороду European Excellence Awards у категорії "Транспорт і логістика".