Уночі Україна пережила масовану атаку «Шахедів»: деталі від ЗСУ

Російські окупанти атакували Україну безпілотниками

У ніч на середу, 27 грудня, російські окупанти знову напали на Україну за допомогою безпілотників. Згідно з інформацією Генерального штабу Збройних сил України, РФ використала 46 БпЛА типу Shahed-136/131.

За допомогою засобів протиповітряної оборони було знищено 32 ударні дрони.

Російські окупанти завдали численні удари по Україні

За останню добу ворог здійснив вісім ракетних та 60 авіаційних ударів, а також здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок цих терористичних атак російського режиму є загиблі та поранені серед цивільного населення. Також відбулися руйнування та пошкодження приватних будинків та цивільної інфраструктури.

Зони авіаційних ударів

Серед населених пунктів, на які були здійснені авіаційні удари, входять: Грем'яч (Чернігівська область); Варварівка, Синьківка, Іванівка, Куп'янськ, Соболівка (Харківська область); Серебрянське лісництво, Білогорівка (Луганська область); Діброва, Новобахмутівка, Олександропіль, Новомихайлівка (Донецька область); Зміївка, Кринки (Херсонська область).

Більше 100 населених пунктів під артилерійським вогнем

Близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей опинилися під артилерійським вогнем.

Вибухи і пожежі в Одесі

Уночі в Одесі сталося кілька вибухів. Є інформація про те, що один з вибухів потрапив в житловий будинок. Також в передмісті виникла потужна пожежа, яка охопила житлові будинки. Є постраждалі.