В Голівуді завершують п'ятимісячний страйк: про що домовилися

Голлівудські сценаристи завершать майже п'ятимісячний страйк у середу опівночі за тихоокеанським часом. Це 10-та ранку за київським часом.

У Гільдії письменників Америки (WGA) заявили, що лідери профспілок одноголосно проголосували за припинення страйку, повідомляє ВВС.

Пізніше 11 500 членів Гільдії мають проголосувати про схвалення трирічної угоди, яка передбачає підвищення зарплати та захист у зв'язку із використанням штучного інтелекту в кіноіндустрії.

Страйк акторів Голлівуду, які приєдналися до страйку сценаристів, досі триває.

Голлівудські актори приєдналися до страйку сценаристів, припинивши теле- та кіновиробництво в рамках першого спільного страйку в індустрії за понад шість десятиліть після провалу переговорів із великими кіностудіями та стримінговими сервісами.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Протестувальники вимагають, щоб кіностудії й стримінгові сервіси погодилися на більш справедливий розподіл прибутків та кращі умови праці. Вони також хочуть гарантій, що штучний інтелект і створені комп'ютером "цифрові обличчя" та голоси не будуть використовуватися для заміни акторів.

У понеділок голлівудські сценаристи заявили про досягнення попередньої угоди з босами кіностудій, згідно з якою вони можуть припинити довготривалий страйк.

Сценаристи та актори Голлівуду страйкують через низку питань, зокрема, через напругу із виплатами від Netflix та інших стримінгових платформ.

Конфлікт між Гільдією сценаристів США та Альянсом продюсерів кіно і телебачення виник ще у 2007-2008 роках. Але цього разу вони страйкують не лише задля підвищення зарплат, а й щодо використання штучного інтелекту у фільмах та серіалах. Сценаристи наполягають на тому, аби штучний інтелект залишався лише інструментом, а не заміщав авторські тексти та робочі місця співробітників.