В "Інтерсіті" зміниться меню

У швидкісних поїздах Інтерсіті та Інтерсіті+ зміниться харчування.

АТ "Укрзалізниця" до кінця року проведе тендер по відбору постачальника послуг із постачання продуктів харчування для пасажирів таких поїздів. Будуть враховані оновлені вимоги. Про це повідомив голова правління компанії Євген Лященко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Так, проведемо (тендер, Gazeta.ua) до кінця року. Команда, яка відповідає за пасажирське сполучення, розробила нові технічні умови. Вже була зустріч із ринком. Приходили і WOG, і МХП, і "Пузата хата" понад 50 постачальників. Відбулася відкрита дискусія, під час якої ми чесно розповіли, чого ми вимагаємо як залізниця, надали свої професійні критерії, зміни", зазначив Лященко.

За його словами, виникло чимало питань від операторів щодо підвищення "Укрзалізницею" відрахувань. Але порівняно з чинним контрактом підвищення було незначним, тому що компанія зацікавлена в збільшенні таких надходжень.

Крім цього, "Укрзалізниця" розробила таку бізнес-модель, щоб компанія WOG, яка кілька років виступає постачальником продуктів харчування для пасажирів швидкісних поїздів, не мала жодних переваг перед іншими операторами.

"Насамперед порушуємо питання переобладнання точок продажу в поїздах "Інтерсіті". Усі оператори будуть змушені, зокрема і WOG, якщо переможе у тендері, інвестувати кошти", сказав Лященко.

Укрзалізниця створила перший у світі автономний потяг-кухню Food Train.

Потяг здатен виробляти понад 10 тис. порцій їжі на день будь-де і будь-коли, повідомила компанія.

Побудова та функціонування поїзда фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation).

Американський бізнесмен є регулярним пасажиром УЗ, який подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни та підтримує низку інших залізничних проєктів.