В окопі брався то за кулемет, то за скрипку. Згадаймо музиканта Романа Барвінка

Українці вшановують пам'ять загиблого військового музиканта Романа Барвінка

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Романа Барвінка.

Музикант та морпіх Роман Барвінок, позивний Скрипаль, загинув 20 серпня 2022 року біля села Піски на Донеччині. Захиснику було 29 років.

Роман народився в Одесі і змалку проявляв талант. Він займався танцями, вивчав музику і грав на скрипці. Також він виступав на сцені Одеського оперного театру у складі ансамблю «Сакартвело».

У 16 років Роман переїхав до Києва і грав на скрипці в підземних переходах. Пізніше він приєднався до УНА-УНСО.

Роман активно брав участь у різних акціях, включаючи мовний майдан 2012 року.

Незважаючи на складну вагітність дружини, Роман хотів поїхати на фронт під час війни 2014 року, але залишився з сім'єю. Однак у 2016 році він все ж вирушив на війну і приєднався до Української добровольчої армії, а потім до 503-го окремого батальйону морської піхоти.

«Мав поганий зір і не підлягав мобілізації, але приховував ці проблеми. Я став добрим резервістом і вступив на ротацію», – розповідав Барвінок.

Посестра Романа розповіла, що він був професійним кулеметником і в окопі часто грав на скрипці. Він також вмів грати на гітарі і співати.

З початком війни в 2022 році Роман і його батько знову пішли на фронт. Протягом боїв Скрипаль був поранений, але все ж зміг добратися до медиків.

Для Романа важливим було майбутнє України, тому він відклав скрипку до мирних часів та прийняв зброю. Він загинув захищаючи свою Батьківщину разом із своїм батьком, ветераном АТО Юрієм Барвінком.

Главком долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину