В ОП обговорили з представником Швеції європейську інтеграцію України

Український чиновник розмовляє з радником з національної безпеки Швеції

Заступник керівника Офісу президента України, Ігор Жовква, провів телефонну розмову з Генріком Ландерхольмом, радником з питань національної безпеки Королівства Швеція, повідомляє пресслужба президента. Жовква привітав Швецію з вступом у НАТО і подякував за підтримку Євроатлантичних амбіцій України.

Дипломати обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та масовані удари по цивільній та критичній інфраструктурі з боку Росії за допомогою балістичних ракет. Також була обговорена європейська інтеграція України та продовження автономних торговельних преференцій.

Жовква повідомив шведську сторону про зусилля України для виконання рекомендацій Європейської комісії і сподівається на підтримку у затвердженні переговорних рамок та скликанні першої міжурядової конференції з приводу вступу України в ЄС. Вони також узгодили графік контактів на найвищому рівні.

Обидві сторони погодилися про необхідність укладання двосторонньої угоди про співпрацю в безпековій сфері та початку переговорного процесу між командами двох країн.