В Польщі знайшли рештки "дитини-вампіра"

На території Польщі було виявлено стародавню могилу, яку вчені розкопали. Віриться, що в ній було поховане "дитину-вампіра". За даними Sky News, це була дитина віком 6-7 років, яку поховали обличчям донизу з залізним замком під однією ногою.

Дослідники припускають, що цей ритуал був пов'язаний із страхом перед вампірами. Дитину поховали обличчям донизу й прикували до могили, щоб запобігти їй воскресненню з мертвих. Крім того, вчені виявили, що це саме місце, де рік тому були знайдені останки жінки з серпом на шиї та залізним замком на нозі.

Це свідчить про те, що в XVII столітті існувало повір'я у вампірів та інших надприродних істот. Однак, ця могила була призначена для відкинутих людей, яких боялися навіть після смерті. Такий цвинтар був місцем для тих, хто порушував правила та мав нестандартну поведінку, імовірно, пов'язану з "нечистою силою".

Ритуал поховання включав не тільки похорон дітей-вампірів обличчям донизу, але й встановлення гострих металевих лез на різних частинах тіла, щоб утримати їх у могилі. Крім того, на цьому цвинтарі було багато поховань з каменем, які слугували захистом від "небезпечних" померлих. Камені клали на різні частини тіла, такі як лікоть чи шия.

Окрім цього відкриття, у Польщі було також знайдено некрополь епохи Великого переселення народів, де було здійснено десятки поховань за обрядом кремації. Цей могильник датується рубежем IV-V століть н.е. та виявився під час лісових робіт у 2012 році.

Приєднуйтесь до нашого телеграм каналу новин - INKORR