В Україну йде похолодання: оновлений прогноз на вихідні

1 жовтня в Україну прийде холодний атмосферний фронт. Він зумовить у західних, північних областях, на Вінниччині, Черкащині та в Кропивницькому з районами місцями невеликі дощі.

На сході, півдні, на Полтавщині та Дніпропетровщині в неділю втримається суха сонячна погода, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Попереду вихідні, зміна місяців і зміна погоди. Але завтра вересень завершиться чудовою погодою. У суботу повсюди очікується суха тепла погода. Протягом дня буде +23...28 градусів. Лише аж ввечері покаже носа з Польщі атмосферний фронт на Волині, Львівщині та Закарпатті. Там можливий незначний дощ", написала вона.

Температура повітря після тривалого тепла в перший день жовтня знизиться і становитиме в зоні діяльності фронту скромніші +16...20°С. Південь, схід, значна частина центру в неділю ще побудуть серед літніх +23...28°С.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Києві в суботу також іще буде сухо, тепло та сонячно: очікується +25°С.

У неділю в столиці побільшає хмар, є ймовірність невеликого дощу (але дуже умовного). Температура повітря знизиться до +18°С. В неділю у Києві можливий поривчастий вітер північно-західного напрямку.

Жовтень в Україні буде помірно теплим і з невеликою кількістю опадів. На початку місяця температура дещо знизиться, а у другій декаді стане ще холодніше. У третій декаді другого місяця осені температура трохи підвищиться та збільшиться ймовірність опадів, розказав синоптик Ігор Кібальчич.