В ЗСУ повідомили про успіхи на півдні від Бахмута: скільки окупантів знищили

На півдні від Бахмута Сили оборони України продовжують наступальну операцію, мають успіхи на деяких напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Ворог намагається відбити втрачене положення в районі Кліщіївки та Андріївки, проте безуспішно. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

За його словами, ситуація на Бахмутському напрямку стабільно напружена, проте контрольована. 629 разів противник обстріляв позиції Збройних сил, використовував свою реактивну та ствольну артилерію, п'ять разів використовував авіацію.

Крім того, Євлаш поінформував, що на цьому напрямку відбулося сім бойових зіткнень та вдалося ліквідувати 184 окупанти.

Серед техніки, яку вдалося знищити силам оборони Сходу: п'ять танків, низка артилерійських систем, серед яких - "Нона-С", два "Гіацинти", п'ять установок "Мста-Б", дві "Гвоздики", дві РСЗВ "Град", дві "Акації", одну гармату "Д-20", шість гармат "Д-30".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також Сили оборони знищили шість автомобілів, якими противник підвозив різного виду забезпечення до своїх позиції, зенітно-ракетний комплекс "Оса", радіолокаційну станцію "П-18", 14 FPV-дронів, чотири БПЛА ZALA.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ зазначив, що Сили оборони мають сучасні радіолокаційні станції, які засікають роботу ворожої артилерії.

"Встановлюються засічки, після чого ми проводимо дорозвідку та наносимо чіткі вогневі ураження по позиціях противника. У тому числі це можуть бути і мінометні розрахунки, гармати, які працюють по позиціях наших військ", - пояснив Євлаш.

За його словами, у зв'язку з високою інтенсивністю бойових дій противник змушений підтягнути свої гармати ближче до фронту.

"Він намагається бити також по наших тилах та техніці, проте завдяки умілим діям наших підрозділів, нам вдається перегравати цю велику кількість російських артилерійських систем", - підкреслив він.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулось 22 бойових зіткнення. Про це ввечері 2 жовтня повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один - по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління та два артилерійських засоби противника.