В ЗСУ розповіли, як удари по Криму вплинули на логістику окупантів

Постійні удари по окупованому Криму не лише завдали втрат росіянам на півострові, а й ускладнили їм логістику.

Це матиме безпосередній вплив на хід бойових дій на материковій частині України. Про це в коментарі "24 каналу" розповіла керівниця Об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

"Ми чітко позначили свій курс, напрямок руху і закріпили в них розуміння, що звільнятимемо всі свої території і докладатимемо до цього максимальних зусиль", - констатувала Гуменюк.

За її словами логістика ворога ускладнена та уповільнена. В умовах динамічного розвитку подій на полі бою сповільнення логістики може бути не менш критичним, ніж взагалі її обрізання. Коли невчасно постачають боєприпаси, то вже може не бути кому їх постачати.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Гуменюк зазначила, що иепер окупанти вишукують способи переміщення і розосередження своїх запасів, щоб не бути ураженими в одній точці.

"Зокрема, вони розглядають такий амбітний проєкт - прокладання залізниці по материковій частині тимчасово окупованої України в альтернативу Кримському мосту", - зазначила речниця.

Мова про пряме залізничне сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком.

РФ хоче побудувати пряме залізничне сполучення з окупованими Маріуполем, Волновахою та Донецьком і з'єднати їх з Таганрогом та Ростовом-на-Дону.

Це глобально не вплине на перебіг війни. Таку думку висловив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський, передає "Еспресо".

Російські залізничні війська - це дуже потужна інженерна складова. До повномасштабного вторгнення у них налічувалося 40 тисяч особового складу.