Вибори-2024: президент зважує всі «за» і «проти», але рішення наразі не ухвалене

Президент України, Володимир Зеленський, розглядає питання проведення президентських виборів наступної весни, зважаючи на різні аргументи "за" і "проти". Заяву про це зробив міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба, цитує Sky News.

Міністр Кулеба заявив, що рішення про проведення виборів не прийнято, оскільки така подія потребує надзвичайних зусиль і зустрітиме значні виклики. Відповідно до агентства Reuters, він зазначив, що конфлікт з Росією і війна ускладнюють проведення виборів, оскільки мільйони українців перебувають за кордоном, а деякі країни не дозволяють здійснювати українські вибори на своїй території. Він поставив питання: як цим управитися?

Зазначимо, що відповідно до плану, президентські вибори в Україні мали б відбутися в березні наступного року. Однак, через воєнний стан, проведення виборів стає неможливим.

Раніше, президент Зеленський повідомив, що в Україні можуть бути проведені вибори тільки за умови, що парламент вирішить всі проблеми, пов'язані з доступом до голосування.

Читайте також:

  • Демократія не для всіх. Чим загрожують вибори під час війни
  • Мрії про вибори. В Україні ожив ринок "мертвих" партій: хто і що купує
  • Королі популізму. Законотворча діяльність яких депутатів загрожує державності?
  • Зеленський, вибори та другий термін