Військовий аналітик пяснив, чому ЗСУ змушені відходити з позицій

Українська армія відходить з позицій на захід від Авдіївки

На лінії оборони на заході від Авдіївки на Донеччині українська армія стикається з проблемами через ряд факторів. Пропущена фортифікація перед конфліктом, нестача боєприпасів та людей, а також перевага РФ у повітрі спричиняють поступовий відхід українських військ. Про це повідомив військовий оглядач Денис Попович.

Попович також зазначив, що ситуація на Покровському напрямку, особливо поруч з населеним пунктом Очеретине, також ускладнюється.

На захід від Авдіївки просідає трошки лінія оборони. Там комплекс (факторів, – ред.), які це спричиняють. Не лише те, що не побудували заздалегідь фортифікацію, там і нестача боєприпасів, людей, перевага (Росії, – ред) у повітрі. Усе разом грає свою роль у тому, що поступово українська армія відходить з позицій

Джерела DeepState повідомили, що росіяни захопили село Бердичі південь від Очеретине, але ця інформація не підтверджена Генеральним штабом. Втім, ці дані не можна ігнорувати.

Відповідно, ситуація ускладнюється на Покровському напрямку... Варто визнати, що розрахунок ворога на те, що його наступ буде успішним у ситуації, коли боєприпасів нам не вистачає, справдився. І якби зараз не було перспективи, що ми ці боєприпаси отримаємо від США, у ситуації, коли була на паузі (допомога, – ред.), зволікання з постачанням, було б зовсім сумно

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський визнав загострення ситуації на фронті. Прогнозується, що Україна зможе стабілізувати лінію фронту в найближчі місяці і розпочне контрнаступальні операції наприкінці 2024 або на початку 2025 року.

За інформацією Le Figaro, Україна планує розпочати новий контрнаступ в наступному році. Влада України звертається до міжнародних партнерів з проханням допомогти протриматися на війні у 2024 році.

Президент Володимир Зеленський раніше заявив, що великий контрнаступ ЗСУ влітку 2023 року не мав шансів на успіх.