Виплати та житло для українців у Ірландії: голова уряду розповів, що кардинально зміниться

Голова уряду Ірландії, Лео Варадкар, заявив, що Кабінет міністрів не приймав жодних рішень щодо скорочення підтримки українських біженців. Проте, підходи до надання житла та фінансової підтримки будуть змінені. За словами Варадкара, питання соціальних виплат українцям, якщо вони отримують державне житло, ще обговорюватимуться. Уряд розглядає можливість скорочення соціальної допомоги для тих, хто отримує житло.

Проте, конкретні рішення ще не прийняті. Відбудуться детальні обговорення, після чого будуть внесені зміни до рішень Кабінету міністрів. Варадкар зазначив, що пропонована підтримка для українських біженців має бути подібною до такої, яка надається в інших частинах Західної Європи. Зазвичай житло надається людям, які шукають притулок, але на обмежений термін.

Варадкар прокоментував рішення щодо виплат у розмірі 220 євро на тиждень, стверджуючи, що цей крок не є помилкою. Він пишається тим, що Ірландія вдало прийняла близько 100 тисяч українських біженців. Очільник уряду зазначив, що проблема не в тому, що він може собі дозволити, а у дефіциті житла. Тому уряд розгляне можливість значного зменшення розміру допомоги, що виплачується біженцям.

Окрім цього, будуть обмеження терміну проживання у державному житлі для тих, хто тікає від війни. Лео Варадкар закликав бути реалістичними та чесними з українськими біженцями, оскільки багато з них не мають житла та знаходяться в складних умовах.