Влада Ізраїлю обговорює жорсткі заходи проти агентств ООН — ЗМІ

Влада Ізраїлю обговорює жорсткі заходи проти агентств ООН — ЗМІ

Уряд Ізраїлю обговорює заходи проти агентств ООН, які працюють в країні та на палестинських територіях. Певні заходи, зокрема вислання персоналу, розглядаються. Про це повідомляє газета Financial Times, посилаючись на п'ять осіб, знайомих з ситуацією.

Стосунки між Ізраїлем та ООН на даний момент перебувають у кризовому стані через війну в Газі та участь ООН у наданні гуманітарної допомоги. Органи ООН, такі як Управління ООН з координації гуманітарних питань, грають важливу роль у цих операціях.

Ця ситуація призвела до рішення Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерреша додати ізраїльське військове відомство до списку невиконавців стандартів захисту дітей в умовах конфлікту. Таким чином, Армія оборони Ізраїлю опинилась поряд з терористичними організаціями "Боко Харам" і "ІДІЛ".

Уряд Ізраїлю відреагував на це рішення іменуванням ООН "терористичною організацією" та обіцянкою розправитися з ними. Влада також розглядає можливість впливу на відносини ООН, включаючи обмеження віз для їхнього персоналу, бойкот посадових осіб ООН і припинення місій ООН, які працюють в країні.

Незважаючи на ці заходи, роль агентств ООН у наданні допомоги не зникне, а просто перейде до Ізраїлю. Про це заявили джерела, які знають про це питання.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: