Воїн із передової звернувся до ухилянтів: Якщо ви люди й у вас є права, то хто ж тоді ми?

Інформаційна політика та її вплив на мобілізацію

Державна інформаційна політика має суттєві недоліки, які негативно впливають на мобілізацію. За словами старшого лейтенанта ЗСУ, Дмитра Шеремети, держава створює ілюзію для громадян: "наші сонечки відпрацюють і все буде добре". В той же час, деякі медіа та соцмережі поширюють інформацію про ухиляння від служби в армії або популяризують осіб, що адвокатують ухиляння. Це створює загрозу для України у війні з Росією.

Військовий зазначає, що добровольці дали час іншій частині суспільства підготуватися до мобілізації. Тепер настав час для цих людей віддячити тим, хто підставив країні плече: "вам не здається, що за два роки прийшов ваш час підмінити нас? У військових також є сім'ї і діти, які не бачать батьків", - наголошує Шеремета.

На думку військового, основною проблемою є те, що "ТЦК зробили звіром".

Він підкреслює, що в центрах комплектування є як працівники, які відсиджуються, так і ті, хто повернувся з пораненнями з фронту і робить свою роботу. На думку військового, це створює враження, що всіх забирають силою: "зразу завантажили і на Бахмут відправляють вмирати".

Насправді, новобранці проходять навчання і тільки потім розподіляються у війська. Згідно з військовим, поширювати відео про ухиляння від війська та порушення прав - неправильно. Всі люди мають обов'язок допомагати країні, а Збройні сили не виняток.

У частині державних службовців та правоохоронців втратять право на відстрочку від мобілізації. Розгляд законопроєкту про мобілізацію може зайняти кілька тижнів у Верховній Раді.

Дмитро Шеремета є старшим лейтенантом ЗСУ і командиром загону розмінування Центру розмінування на Донецькому напрямку. Він отримав два Ордени Богдана Хмельницького за свою саперну справу.