Ворог може спробувати зайти на Сумщину: прикордонники оцінили ситуацію

Ворог може спробувати зайти на Сумщину: прикордонники оцінили ситуацію

Загроза залізти на територію Сумської області

За словами речника Державної прикордонної служби України, у російських загарбників недостатньо сил, щоб реалізувати свою стратегічну ціль, але можливо, що для досягнення тактичних завдань ворог буде намагатися залізти на територію Сумської області, так само як у Харківській.

Його слова були такі: "Ми повинні бути готові до будь-якої ситуації як у Харківській, так і в Сумській області. Розуміємо підступність ворога, він тримає певну кількість сил та засобів проти цих областей."

Він також зазначив, що можливі як перегрупування російських сил, так і їх зміцнення. "Ніколи не можна виключати, що ворог може спробувати залізти на територію Сумської області, аналогічно до Харківської. Тому може відбуватися перегрупування на території Росії", - повідомив Демченко.

Втім, він зазначив, що у ворога недостатньо сил для досягнення стратегічних цілей та просування далеко вглиб території України. "Це все може бути з метою поширення паніки, щоб Україна тримала необхідні сили та засоби навпроти Сумської області. Ворог може в будь-який момент залізти на нашу територію, щоб розширити зону активних бойових дій", - додав він.

Раніше було повідомлено, що на Сумщині активізувалися ворожі диверсійні групи. Окупанти обстрілюють населені пункти поблизу російського кордону, але наступу на область не відбувається.

Читайте також: