Ворог перекидає війська й збирає новий ударний кулак: DeepState про ситуацію на фронті

Під час контрнаступу Збройні сили України досягли значних успіхів на різних ділянках фронту.

Окупанти намагалися просунутися, однак зазнають втрат. Співзасновник DeepState Роман Погорілий в ефірі "Еспресо" окреслив ситуацію на лінії фронту й зазначив, що ворог намагається перехопити ініціативу, однак ЗСУ не зупинити.

"На Лимано-Куп'янському напрямку посилилися обстріли. Наразі росіяни збирають новий ударний кулак, обираючи точку наступу. Окупанти обстрілюють села й наших військових. Було помічено, що ворог перекидає війська з інших напрямків", - зауважив Погорілий.

З його слів, на Бахмутському напрямку особливих змін немає.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Сіра зона - це залізничне покриття в районі Кліщіївки, там тривають найосновніші бої. Ця ділянка перебуває під обстрілами. Росіяни намагаються відновити свої втрачені позиції, ЗСУ їх знищують. Ворог підтягує нові резерви. За Кліщіївкою й Андріївкою розташовано висоти, що ускладнює роботу Силам оборони", - пояснив Погорілий.

Співзасновник DeepState також додав, що на Таврійському напрямку окупанти намагаються зупинити наступ ЗСУ.

"У районах Новопрокопівки й Вербового тривають важкі бої. Окупанти намагаються зупинити наступ ЗСУ, використовуючи локальні контрштурми. Росіяни намагаються відбити втрачені позиції, але ЗСУ не зупинити. В районі Приютного противник активізувався, посилилися артилерійські обстріли, але суттєвих змін немає", - зазначив він.

Погорілий наголосив, що росіяни постійно стягують резерви, намагаючись перехопити ініціативу, але у них нічого не виходить.

Росія втратила щонайменше 234 офіцери під час контрнаступу ЗСУ. Зокрема, двох генералів і 11 полковників.

Суттєвих втрат РФ зазнала в перші тижні української операції, повідомляє BBC.

Зростання втрат серед командирів вказують на те, що вирішення відповідальних завдань у російській армії, як і раніше, вимагає "ручного управління" та особистої присутності старших офіцерів на лінії фронту, зазначає видання.