"Вся Росія хвора. Заворушень буде тільки більше" - чому "загорівся" Кавказ

У російському місті Махачкала відбулася антисемітська акція, під час якої учасники проникли до аеропорту і намагалися потрапити на літак із Тель-Авіва з метою знайти євреїв. Російські протести тривали довгий час і мали подальше зростання.

Особливо напруженою ситуація буде на Кавказі. Так Андрій Миселюк, політолог, розповідає в коментарі для Gazeta.ua.

За словами Миселюка, експерти та спостерігачі прогнозували масові заворушення саме на Кавказі. Це можна було помітити на початку повномасштабної війни, коли почалася мобілізація в цих регіонах. Зате пізніше все затихло. Проте Північний Кавказ завжди був землею протестів у Росії. Лише бракувало приводу. Але тепер люди на цих територіях незадоволені втратами у війні та економічною ситуацією. Політичні лідери перестали щедрими та багатими на цей регіон. Тому ми побачили масштабний протест, який був зрілим заздалегідь. - пояснює Миселюк. Проте наразі це не є загрозою для російської влади.

Також експерт додає, що антисемітизм є класичним наративом в російському суспільстві. Час від часу він проявляється в різних регіонах. Це не має радикального впливу на сприйняття Росії у світі, але підкреслює те, що їхнє суспільство подалося далеко від цивілізації. Російське суспільство ще не готове до зрілості, вони захоплюють посадкові смуги літаків. Це демонструє проблематику відносин різних національностей, які проживають в Росії, і конфлікти, які можуть загострюватися. - зазначає Миселюк.

Міжнародна спільнота повинна ставитися однозначно до таких країн, додає політолог.

Експерт також вказує на нещодавні закиди російського керівництва щодо національної приналежності їх президента. Це свідчить про загальне захворювання російського суспільства. - додає Миселюк.

У місті Махачкала, Російська Федерація, 29 жовтня відбулася антисемітська акція, під час якої учасники проникли до аеропорту і намагалися проникнути на літак з Тель-Авіва з метою знайти євреїв.

Ці антисемітські прояви свідчать про загострення міжетнічної та міжрелігійної напруги в Російській Федерації, повідомляє Американський інститут з вивчення війни.