З села на Харківщині примусово евакуювали родини з дітьми (фото)

Евакуація родин із дітьми завершена в селі Івашки на Харківщині

У селі Івашки Золочівської громади на Харківщині була проведена примусова евакуація родин із дітьми. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Дев'ять сімей, у яких є 15 неповнолітніх, було домовлено розмістити у межах Харківської області, також їм нададуть матеріальну підтримку.

Дякую волонтерам Координаційного гуманітарного центру, працівникам органів місцевого самоврядування, співробітникам поліції, представникам Товариства Червоного Хреста України та всім, хто долучається до евакуаційних заходів

Евакуація з інших населених пунктів продовжується. У 47 прифронтових населених пунктах Харківщини оголошено обов'язкову евакуацію родин із дітьми, кількість дітей становить 182.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi спростував фейк російських пропагандистів про виселення жителів Харківської області. Нагадали, що росіяни поширюють неправдиву інформацію про евакуацію Харкова через "загрозу можливого оточення".

Рада оборони Харківщини прийняла рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 47 прифронтових населених пунктів області. Евакуація Харкова буде розглядатися тільки у разі загострення ситуації та загрози окупації міста.