Загинув, не побачивши свою омріяну дитину. Згадаймо 24-річного Карена Плису

Загинув, не побачивши свою омріяну дитину. Згадаймо 24-річного Карена Плису

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Карена Плису.

30 травня 2024 року на Херсонському напрямку загинув військовий Карен Олександрович Плиса, який захищав Батьківщину.

Карен народився 4 вересня 1999 року у селі Семиполки, Броварського району на Київщині. Він навчався у Семиполківській середній школі, а потім вступив до Козелецького фахового коледжу ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету.

У 2018 році Карен знайшов своє вічне кохання, і вони разом з коханою вирішили жити у Великому Димерці, мріючи про щасливе майбутнє.

29 березня 2022 року Карен приєднався до Збройних Сил України та став оператором безпілотного літального апарату (БПЛА).

Карен загинув 30 травня 2024 року на бойовому посту за пультом управління, залишивши за собою засмучену матір, сестру та вагітну дружину. Поховали воїна-героя Карена Плису 4 червня 2024 року у селищі Велика Димерка.

«Карен жив так, щоб ніколи його дружина не плакала. Він не любив, щоб його жаліли. І він дуже мріяв про свою дитину. Він планував розвиватись, планував жити у вільній державі, мріяв про мирне життя, яке пішов виборювати», – пише «Громадський ревізор. Бровари».

«Плиса Карен Олександрович завжди на кордоні! Він міг бути щасливим чоловіком, зі своєю красунею дружиною, мати велику родину з красивими дітьми, як він сам. Він навчив би своїх дітей любити Україну, поважати людей і цінувати мир і спокій. Він міг бути гарним сином, сусідом, другом, кумом, братом на довгі роки... Але ця клята війна забирає найкращих. Він став нашим янголом і поповнив небесне військо! Царство небесне воїну-герою Анатолію (у миру Карен). Після тебе залишиться продовження... Співчуття родині, дружині і всім хто тебе знав, любив.», – написала на згадку про Карена Людмила Нішенко.

Вагітна дружина Карена, чий син ніколи не побачить свого тата, написала у соцмережі: «Коханий, як так? Не вірю... ти не міг покинути нас! Мій біль... моє життя... мій герой. Повернись, благаю. Життя моє».

Редакція «Главком» долучається до хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять усіх українців, що загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників і запалюємо свічки пам'яті, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави. Це стосується всіх військових, цивільних та дітей, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також: