Захисники розгромили ППО та радіолокаційну станцію ворога

Уже 793-й день війни РФ проти України. Протягом останньої доби було зафіксовано 79 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Загалом ворог виконав один ракетний та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація не змінилась. Немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Ворожа військова присутність на прикордонних районах продовжується, проводиться розвідувальна діяльність, здійснюються обстріли населених пунктів з території РФ, збільшується кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Авіаційні удари були завдані по місту Суми та деяких районах населених пунктів Сумської області, а також Харківської області. Артилерійські та мінометні обстріли були зроблені по більш ніж 20 населених пунктах, зокрема Чернігівської області та Сумської області.

На Куп'янському напрямку

Наші військові відбили сім атак на населені пункти Кислівка та Берестове Харківської області, а також Стельмахівка Луганської області. Ворог здійснив авіаційні удари населених пунктів Піщане та Глушківка Харківської області. Близько 10 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, зокрема Харківської області.

На Лиманському напрямку

Наші оборонці відбили 9 атак на Серебрянське лісництво Луганської області та населені пункти Терни та Зарічне на Донеччині. Більш ніж 10 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, включаючи Макіївку Луганської області та Донецької області.

На Бахмутському напрямку

Наші воїни відбили 8 атак на Білогорівку Луганської області, а також Виїмку, Спірне та Іванівське Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. В районі населеного пункту Часів Яр Донецької області були завдані авіаційні удари. Більш ніж 10 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, зокрема Донецької області.

На Авдіївському напрямку

Наша армія стояла в обороні проти 23 атак на Архангельське, Керамік, Очеретине, Семенівку, Уманське, Калиніве Донецької області. Ворог намагався витіснити нас з рубежів за підтримки авіації. Авіаційні удари були завдані в районах Новобахмутівки та Мемрик Донецької області. Більш ніж 10 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, зокрема Керамік та Донецької області.

На Новопавлівському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в Красногорівці, Георгіївці, Пречистівці та Урожайному Донецької області. Ворог намагався прорвати оборону за підтримки авіації 12 разів. Артилерійські та мінометні обстріли були зроблені в близько 20 населених пунктах, зокрема Донецької області.

На Оріхівському напрямку

Ворог напав тричі на позиції наших захисників в Старомайорському Донецької області та Роботиному Запорізької області. Більш ніж 20 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, зокрема Запорізької області.

На Херсонському напрямку

Ворог не здається в своїх спробах витіснити нас з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За підтримки авіації ворог здійснив 3 напади на наші позиції в Кринках Херсонської області. Авіаційний удар був завданий в районі населеного пункту Томарине Херсонської області. Більш ніж 20 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, зокрема Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони нанесла удари по 11 районах зосередження ворожих сил. Підрозділи ракетних військ також завдали ударів по двох районах зосередження ворожих сил, одній радіолокаційній станції, трьом засобам протиповітряної оборони, одній станції РЕБ та одному складу матеріально-технічних засобів противника.

Читайте також:

  • Новий удар по Слов'янську. Голова міста - що робити мешканцям
  • Революції гвоздик - 50. Як зникла остання імперія Європи