Заклики Трампа до Ізраїлю не збігаються з позицією республіканців - ЗМІ

Заклики Трампа до Ізраїлю не збігаються з позицією республіканців - ЗМІ

Трамп звернувся до Ізраїлю з закликом припинити війну в Газі

За даними видання The New York Times, недавні заяви експрезидента Дональда Трампа про необхідність припинення війни в Газі свідчать про зміну його підходу до підтримки ізраїльського уряду, яку він виявляв під час свого президентства.

Вже більше тижня тому два ізраїльські журналісти взяли інтерв'ю у Трампа, сподіваючись почути в його висловах наповне підтримку військових дій Ізраїлю.

Але те, що він сказав, "потрясло нас до глибини душі", написав один із них.

Тільки початок виступу Трампа шокував журналістів. Він заявив, що уряд Ізраїлю втрачає громадську підтримку через напад на Газу, а світова спільнота оцінює негативно знімки зруйнованих будівель і місцевих мешканців, що шокує західний світ, і негативно впливає на імідж держави. Тому він закликав прем'єр-міністра Нетаньягу припинити війну якомога швидше.

"Ви повинні закінчити свою війну", - сказав Трамп. "Ви повинні це зробити. Ми маємо досягти миру. Ми не можемо дозволити, щоб це тривало".

Проте, із інтерв'ю випливає, що Трамп не наголошував на звільненні ізраїльських заручників, утримуваних терористичною організацією ХАМАС.

Чи це збігається з позицією інших республіканців Конгресу, які підтримують ізраїльський уряд, не вказується.

Зазначається, що Трамп досі не минає привітання Байдена з перемогою на виборах 2020 року, що може бути ще однією причиною його зміни ставлення до Ізраїлю.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: