Залужний розповів, які снаряди потребує Україна для успішного наступу

Роман Бочкала, військовий кореспондент, волонтер та координатор ВГО "Стоп корупції", обговорив з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним постачання зброї та потребу у дефіцитних артилерійських пострілах. Головна проблема полягає у потребі у 122-мм осколково-фугасних артилерійських снарядах, які є дефіцитними. Вони необхідні для збереження життів воїнів.

Роман Бочкала зазначив, що чим більше снарядів, тим менше втрат. Тому, необхідно мати якомога більше артилерійських снарядів. Він також наголосив на важливість використання самохідних артустановок 2С1 та гаубиць Д30, які є спадком Радянського Союзу.

Волонтер підкреслив, що перемога неможлива без достатньої кількості боєкомплекту. Це повинен зрозуміти весь світ. На жаль, остання поставка 122-мм снарядів відбулася 22 вересня. Тому, неймовірно велика необхідність у нових постачаннях.

122-мм осколково-фугасні артилерійські постріли є критично важними для підтримки наступальних операцій ЗСУ та звільнення територій, які тимчасово окуповані. Вони призначені для ураження противника, знищення його споруд, боротьби з артилерією та бронетехнікою, а також для роботи з мінними полями та дротовими загородженнями.

Загалом, триває повномасштабна війна Росії проти України. За останню добу відбулось 65 бойових зіткнень, а також були здійснені ракетні удари по цивільних об'єктах. Атаки тривають і в даний момент.