Зберіг життя всіх своїх хлопців, але загинув сам. Згадаймо Євгена Олефіренка

Вшановуємо пам'ять щоденно

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Євгена Олефіренка.

У віці 33 років під Бахмутом на Донеччині загинув Євген Олефіренко, командир взводу іноземного легіону. Він отримав прізвисько Елвіс через схожість з американським співаком Елвісом Преслі.

Маємо готуватись до важкої і довгої війни. Або вони нас, або ми їх. Вижити може лише один.

Євген Олефіренко

Євген був істориком із фаху, який здобув у Києво-Могилянській академії. Після початку війни, він готувався до захисту України і освоював військові спеціальності. Він також вивчав історію у Швеції.

У мирному житті Євген працював менеджером у готельному бізнесі і бачив Україну як успішну країну, яка б приваблювала туристів з усього світу.

Під час війни, Євген був гранатометником і мінометником, навчав іноземних добровольців і командував взводом. Він брав участь у боях за Миколаїв та обороняв Лисичанськ у Луганській області.

Євген загинув у бою, залишивши за собою дружину, доньку, батьків, сестру та брата. Він завжди буде пам'ятатись як справжній вояка і патріот України.

Саме російська культура є джерелом тих шовіністичних смислів, котрі впродовж століть побуджують московитів до агресії щодо сусідів. Тому вона має піти слідом за кораблем.

Євген Олефіренко

Його однокурсники та друзі згадують Євгена як завзяту, позитивну та справжню людину, яка завжди ставила Батьківщину на перше місце. Його брат, колишній нардеп, зобов'язався виконати бажання Євгена знести пам'ятник українофобу Булгакову на Андріївському узвозі.

Ми вшановуємо пам'ять всіх загиблих українців, що віддали життя за свободу і незалежність нашої країни. Згадаємо їх із шаною та повагою.