Збільшення військової допомоги Україні відповідає інтересам НАТО – генсек

Збільшення військової допомоги Україні відповідає інтересам НАТО – генсек

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що підтримка України від союзників по Альянсу та Сполучених Штатів є вигідною для безпеки Альянсу. Згідно з його словами, виділення коштів для допомоги Україні у знищенні російських бойових можливостей не ставить під загрозу солдат НАТО або США. Він підкреслив, що ця допомога є негайною і потрібна.

"Рішення забезпечити Україну боєприпасами є вигідним для безпекових інтересів Сполучених Штатів. Тож це дійсно в наших інтересах, і ми маємо продовжувати це робити", - сказав Столтенберг.

Столтенберг також зазначив, що офіційний Берлін виділить 576 мільйонів євро для чеської ініціативи з постачання артилерійських боєприпасів Україні. Швеція також приєдналася до цієї ініціативи як новий член Альянсу.

Відповідаючи на запитання про необхідність виділення 100 мільярдів доларів протягом наступних п'яти років для військової підтримки України, Столтенберг зауважив, що європейські союзники активно обговорюють цей питання, але він не може розкрити подробиці.

Столтенберг наголосив, що НАТО розвиває потужну та сталу інституцію для підтримки України. Він підкреслив, що економічна допомога Україні є інвестицією у власну безпеку Альянсу. Рішення про надання підтримки буде залежати від довгострокових зобов'язань в рамках НАТО.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також: