Збірна Росії з художньої гімнастики відмовилася виступати на Олімпіаді-2024

Головна тренерка збірної Росії з художньої гімнастики Ірина Вінер переказала, що команда відмовляється виступати на Олімпіаді-2024 у Парижі в нейтральному статусі. Вона розповіла про це в інтерв'ю російському виданню ТАСС.

Згідно зі словами Вінер, у Європі вони раніше могли претендувати лише на одне місце на Олімпіаді. Однак тренерка запитує, чи є необхідність у такому виступі. Вона зазначає, що без прапора, гімну, спілкування з уболівальниками, у спеціальних формах та під спеціальну музику, яку відбирали б саме для художньої гімнастики, виступати на Олімпіаді було б соромно. Вінер висловлює переконання, що це буде дуже посоромлююче для Росії. Вона наголошує, що російська художня гімнастика точно не поїде на Олімпіаду в таких умовах.

Відбір на Олімпіаду буде здійснюватись через континентальні змагання у 2024 році.

Нагадаємо, Росія не зможе виступити на чемпіонаті Європи через те, що Європейська гімнастична спілка не допустила її до змагань під своєю егідою.

Як раніше повідомлялося, гімнастки з Росії та Білорусі будуть брати участь у змаганнях під егідою Міжнародної федерації (FIG) в нейтральному статусі.

На додаток до цього, головну тренерку російської команди з художньої гімнастики Ірину Вінер відсторонили від роботи на міжнародних змаганнях на два роки.