Зеленський пояснив, чому мобілізація в Україні настільки важлива

Зеленський: мобілізація це не лише питання солдатів, але й всіх нас

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Economist заявив, що мобілізація повинна стосуватися не тільки солдатів, а всього українського суспільства.

Мобілізація – це не лише питання солдатів, які вирушають на фронт. Це стосується всіх нас. Це мобілізація всіх зусиль. Це єдиний спосіб захистити нашу державу та звільнити нашу землю від окупації. Давайте будемо чесними, ми переключилися на внутрішню політику

Зеленський наголосив на тому, що мобілізація, яка існувала на початку війни, сьогодні відсутня, і це потрібно змінити.

Президент також заявив, що якщо фокус на внутрішній політиці продовжиться, то потрібно буде призначати вибори і змінювати закони та Конституцію.

Україна не відмовиться від свого плану перемогти Росію

Зеленський вважає, що Україна не може відмовитися від свого плану перемогти Росію.

Найважливіша професія, якою може займатися українець на цей час – це бути в Україні... А для наших західних партнерів – це бути з Україною... Якщо немає сил – то йди геть. Ми не відступимо

25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації та військового обліку.

Згідно з законопроєктом, призовний вік буде змінено з 27 до 25 років, а також будуть встановлені обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Крім того, Кабмін пропонує удосконалити процедуру військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

В своєму новорічному привітанні Зеленський побажав Україні перемоги й миру, зазначивши, що незалежно від того, що принесе новий рік, Україна буде сильнішою.