Зеленський прибув у Конгрес США

Сьогодні, 12 грудня, Володимир Зеленський, президент України, прибув до Конгресу Сполучених Штатів Америки для кількох запланованих зустрічей. Згідно з трансляцією Sky News, він бажає провести зустріч з американськими сенаторами з фокусом на новому фінансуванні допомоги для України, яке включене у запит президента Джо Байдена на понад $100 млрд.

Крім того, заплановані переговори зі спікером Палати представників США, Майком Джонсоном, на яких також основною темою буде допомога Україні.

Зустріч президентів України та США відбудеться вівторок, 12 грудня, о 14:00 (21:00 за Києвом), після чого о 16:15 (23:15 за Києвом) вони вийдуть до представників ЗМІ на спільну прес-конференцію.

Білий дім підтвердив, що зустріч президентів відбудеться сьогодні. У повідомленні зазначено, що президент Байден запросив президента Зеленського для підкреслення непохитної підтримки США народу України, який захищається від жорстокого вторгнення Росії.

Вчора, 11 грудня, Володимир Зеленський розпочав робочий візит до США з фокусом на забезпечення єдності США, Європи та світу у підтримці України в її захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації.

Під час візиту до США, Зеленський також провів зустріч з американським міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном. Зустріч відбулася в Національному університеті оборони США. Важливою темою обговорення стало спільне виробництво зброї. Зеленський також запропонував ідею створення оборонного хабу в Європі на території України.