Зеленський провів Ставку: говорили про захист Чорноморського регіону

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому обговорювалися питання безпеки у Чорноморському регіоні. Важливою темою розмови було питання безперешкодної роботи "зернового коридору" та боротьби з ворожими діями, які загрожують мирному судноплавству. Також відбулося обговорення зниження спроможностей ворожого флоту. На засіданні звітували командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа, начальник ГУР МО Кирило Буданов та голова СБУ Василь Малюк.

Іншою важливою темою розмови стало питання безпеки Одеської області, включаючи захист людей, енергетичних об'єктів, портової інфраструктури і посилення регіональної системи ППО. Крім цього, обговорювалось питання посилення протиповітряної оборони та захисту об'єктів критичної інфраструктури в прикордонних та прифронтових регіонах. Звітував командувач Повітряних сил Микола Олещук, а також були представлені звіти головкома Валерія Залужного та командувачів Олександра Сирського, Олександра Тарнавського, Андрія Гнатова, Едуарда Москальова та Юрія Содоля. На засіданні також обговорювалося питання нарощування вітчизняного виробництва артсистем та артснарядів натівського стандарту, а також графіки постачання від партнерів. Звітували міністр оборони України Рустем Умєров та міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада російські окупанти зробили черговий удар по Україні. Ворог випустив два ударних БпЛА типу Shahed-136/131 та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Протиповітряною обороною були знищені всі БпЛА противника. Звуки вибухів були чутні в різних регіонах, зокрема на Хмельниччині, Полтавщині та Миколаївщині.