Зеленський розповів, про які пріоритети на 2024 рік говорив із Байденом

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джозефом Байденом під час свого робочого візиту до Сполучених Штатів Америки. Зеленський поділився подробицями цієї зустрічі в соцмережі X.

У своєму повідомленні Зеленський висловив радість з приводу зустрічі з Байденом і подякував США за їхню підтримку України, зокрема за пакет військової допомоги у розмірі 200 мільйонів доларів, який був оголошений на цьому самому заході.

Зеленський розповів, що під час переговорів з Байденом обговорювалися шляхи для просування вперед. Він зазначив, що в Чорному морі Україна розгромила російський флот і їхні морські експорти відновилися, що сприяє зростанню економіки країни та гарантує глобальну продовольчу безпеку. Зеленський наголосив, що Україна рухається у правильному напрямку.

Президент України також розповів про пріоритети на наступний рік, включаючи забезпечення повітряної переваги над Росією, оборону від їхніх наступальних операцій, спільне виробництво зброї та використання російських активів для підтримки України.

Зеленський підкреслив, що "свобода повинна бути добре озброєна і добре захищена".

Нагадаємо, що Байден зустрівся з президентом Зеленським у Білому домі, де висловив підтримку Україні і заявив, що Сполучені Штати стоятимуть на боці України. Він також зазначив, що відсутність пакета допомоги для України і Ізраїлю з боку Конгресу буде найбільшим різдвяним подарунком для Путіна.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати виділяють Україні 200 мільйонів доларів допомоги, про що Байден повідомив Зеленському особисто, вже підписавши відповідний указ.