Зеленський розповів, скільки ракет РФ випустила по Україні за останні п’ять днів

Зеленський говорив з прем'єр-міністром Великої Британії про ракетну атаку

Президент Володимир Зеленський розповів, що телефонував прем'єр-міністру Великої Британії Ріші Сунаку. Під час розмови вони обговорили ракетну атаку на Україну та посилення протиповітряної оборони. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

Зеленський також розповів Сунаку про продовження російської ракетної атаки на українські міста. За останні п'ять днів ворог випустив понад 500 ракет і дронів по Україні.

«Дякую за суттєвий і різнобічний внесок Великої Британії в міцність української ППО, зокрема радарами, передовими протидроновими системами та ракетами», – сказав президент.

Політичні діячі також обговорили питання співпраці в галузі оборони з акцентом на посиленні протиповітряної оборони та здатності ЗСУ в дальньому.

Також вони відзначили продуктивну роботу над угодою про безпекові гарантії для України в межах вільнюської декларації країн «Великої сімки». Політики планують якнайшвидше закінчити угоду. Вони також узгодили позиції щодо Української формули миру перед зустріччю радників у Давосі та обговорили підготовку до Глобального саміту миру і роботу над конкретними пунктами Формули миру.

Ракетна атака має жертви

Вранці 2 січня ворог здійснив масштабну ракетну атаку на Україну. В Києві випали ракети в Печерському, Оболонському, Голосіївському та Святошинському районах. Також є інформація про влучання ракет у цивільну інфраструктуру Подільського району, яка спричинила перебої з електро- та водопостачанням. У Солом'янському районі загинули дві людини, а 49 постраждали в результаті ракетної атаки. У Харкові загинула 91-річна жінка. Загалом, внаслідок ракетної атаки загинуло п'ятеро людей, а ще 127 отримали поранення.