Зеленський звернувся до оборонних компаній США

Президент Володимир Зеленський кличе американські оборонні компанії до співпраці з Україною. Про це глава держави заявив на українсько-американській конференції оборонних індустрій.

Він запрошує всі американські оборонні компанії працювати разом з Україною для створення нового та потужного арсеналу свободи. Цей арсенал буде надійним підкріпленням для всіх вільних націй світу. За його наявності наші діти, а також діти Європи, Америки та інших країн, будуть мати гарантію того, що жоден снаряд зла не знищить наше мирне життя", - підкреслив президент.

Зеленський заявив, що Україна зацікавлена в спільному виробництві різних видів зброї, включаючи гармати, бронетехніку та безпілотники. Він також зазначив, що Україна готова співпрацювати з партнерами у сфері ремонту та обслуговування техніки. "Можемо зробити разом набагато більше, ніж окремо. Продовжуймо працювати разом для зміцнення свободи. Наша команда вже представить конкретні перспективи та можливості у Вашингтоні", - зазначив глава держави.

Президент підкреслив, що вперше з початку війни Україна відмічає економічне зростання. Українські оборонні підприємства активно функціонують, а українська зброя, включаючи дрони та артилерію, доставляються на фронт. Зеленський також зазначив, що Україна збільшує обсяги виробництва спільно з партнерами.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні чергового пакета військової допомоги на суму $175 млн. Сьогодні, 6 грудня, стало відомо про це.