Жителі Сибіру воюють в лавах ЗСУ проти Росії

У статті, опублікованій на сайті Bloomberg, згадується про формування батальйону, в якому повністю складаються з громадян Росії, які хочуть боротися проти вторгнення Володимира Путіна в Україну. Цей батальйон отримав назву "Сибір" і об'єднав десятки росіян та представників етнічних меншин з Росії.

Ці солдати їдуть до України через треті країни і приєднуються до ЗСУ. Вони відрізняються від добровольців, які підтримують Україну, таких як легіон "Свобода Росії". Солдати батальйону "Сибір" є частиною регулярної української армії і очікують свого найближчого відправлення на фронт.

У батальйоні також є представники якутів та бурятів, які хочуть незалежності від Росії та вважають перемогу України в війні кроком до цього.

Українські чиновники закликають більше громадян Росії, особливо представників національних меншин, долучитися до боротьби проти Путіна. Представники батальйону "Сибір" пройшли детальну перевірку безпеки, щоб переконатися, що вони симпатизують Україні і завершили військові контракти, прийняли армійські позивні.

Уряд України також планує пришвидшити перевірку минулого учасників батальйону, щоб привернути ще більше росіян до їхніх лав. Зазначається, що ці солдати є добровольцями і ніхто з них не був набраний з числа російських військовополонених. За словами представника української армії, солдати батальйону "Сибір" відповідальні та добре підготовлені.