ЄС не визнає "вибори" Путіна, але сильна позиція має з'явитися від нового мандату Європарламенту, - Мецола

ЄС не визнає результати президентських виборів у Росії

Голова Європейського парламенту Роберта Мецола під час брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським заявила, що Європейський союз не визнає результати президентських виборів у Росії, особливо ті, що були проведені незаконно на окупованих територіях України.

Я повторюю позицію, яку зайняв Європейський парламент, зазначивши, що результати президентських виборів у Росії не були сюрпризом ні для кого, і тому Європейський парламент відразу відреагував таким чином, що ЄС не визнає російські вибори, особливо вибори, проведені незаконно на окупованих територіях України - зазначила Мецола.

Вона також зазначила, що Європейський парламент очікує на новий мандат, який буде затверджено в липні, і саме від нього має з'явитися сильна позиція щодо Росії.

Зеленський: Путін не збирається зупинятись

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції наголосив, що президент Росії Володимир Путін не замислюється про зупинку і сподівається розколоти Захід.

Він в цьому інформаційному "акваріумі", в цьому побудованому його ж спецслужбами живе… Іноді, нажаль, дійсно, деякі люди, представники різних країн іноді підтверджують, що санкції не такі потужні, знаходять формати, як їх обходити, і навіть приходять на інаугурацію людини, яка просто пограбувала життя українців, просто забрала наше життя.
Що буде далі робити Путін? Не буде зупинятись. Чи можна його зупинити? Треба, бо піде далі - заявив Зеленський.

Зеленський також зазначив, що на сході України ініціатива досі в руках у Росії, і для зупинки ворога Збройні сили України потребують більше зброї.

Ми бачимо, що відбувається на сході нашої держави. Сил нам там не вистачило, збільшення було сил на сході - Авдіївський, Покровський, ви знаєте всі ці напрямки. І там дійсно складна ситуація, не перший день - наголосив Зеленський.

Президент також наголосив, що Росія збільшила свої війська не лише на півночі чи сході, використовуючи паузи в постачанні допомоги Україні.

Пункт А - це голосування в Конгресі або європейська підтримка, але пункт Б – це Україна і це є фронт. Від пункту А до пункту Б є відстань і вона вже не в кілометрах, вона на сьогодні в тижнях і в місяцях, на жаль. Так, є поставки, але не ті об'єми, які були проголосовані. Як тільки вони дійдуть, ми зупинимо їх ініціативу на сході держави - підсумував Зеленський.