ЗМІ піднімають чутки, що Україна має бажання повалити владу в Польщі: в МЗС відреагували

У польських ЗМІ почали циркулювати коментарі кореспондентки польського телебачення ТVP в Брюсселі про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Україні швидкий вступ до ЄС в обмін на "повалення" нинішнього уряду Польщі.

В Міністерстві закордонних справ України заявили, що це не відповідає дійсності і закликали відкинути такі інсинуації, наголосив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

Він зазначив, що "українська сторона жодних таких пропозицій не отримувала, намірів втручатися у внутрішні справи Польщі не мала і не має".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ба більше, Україна високо цінує підтримку Польщі у відбитті російської агресії, підтримці нашого шляху до членства в ЄС і НАТО. Також глибоко вдячні полякам, які проявляють солідарність із українцями", підкреслив Ніколенко.

Дипломат висловив переконання "в безуспішності зусиль вбити клин у високий рівень поваги та співпраці наших народів".

"Закликаємо наших польських друзів не піддаватися на спроби провокацій, працювати разом задля ефективної протидії спільним викликам", додав Ніколенко.

Росії не вдалось посварити Україну з Польщею.

Удари по портовій інфраструктурі України є спробою посварити Київ із європейськими партнерами, пишуть в Інституті вивчення війни (ISW).

Але успіху окупанти не мали.